Blogger templates

Kutemukan dirimu di ujung pencarianku, Geulis..., Taya niat akang salian seja Ngabagjakeun Salira, Akang nganti Salira di Tatar Pasundan. Pulanglah sayang...!!!. Teuteup potret nu aya, antebkeun rasa ngawang-ngawang, Galih kasono pangubar rasa nu kumacacang , Riwayat urang mangsana pinuh kabungahan lan kabagjaan . Junjunan...Urang Tumiba dina Bagja salawasna. _/\_

Selasa, 14 April 2015

KAPENTANG ASIH ANGGANG

Dina rekana teu sagawayah
Nyerelek mungkas wates mupuh halimun
Midang tandang ngarah ca'ang
Ngalongkewang ngalampah sorangan
Paripolah nu merenah
Ngajemplangkeun pancen nu guligah

Nyangkrung ati sanubari
Nyidik-nyidik ngolebatna wanci
Nyungklang manah dina tali pasini
Kapentang ku rindatna wanci
bulan jeung bentang nu jadi saksi
Ngendatkeun ngalangkangna mega
Nutugan kotretna rasa
Rasa Cinta nu kapegat anggang waruga

Senin, 26 Januari 2015

LARA

Lara itu telah menahun di jiwaku
dan keinginnyapun seperti juga keinginanku tak mampu bergenggam
lembutnya sudah tak bisa menyusup ruang hatiku
sunyi di tengah senda guraunya yang dulu

Aku masih punya rasa yang sama
Rasa itu selalu bertandang di antaranya
Aku Selalu bertanya Apa kabar rasaku hari ini?
Dia tersenyum dan pasti menjawab nya
....di alamNya

Sabtu, 17 Januari 2015

WIRAHMA NUSIRNA

Sanggeus sakabehna kedal
ukur simpe nu demit
seseleket dina kesetan piul
lir wawakil hiji sora
nu leungit tina wirahma
pamundut akang anger kawas biasa
Patarema rasa ngawahangan wayah di unggal poena
teu ka silih ku kaistiqomahan salira
ja akang oge uninga wates-wates ugeran agama.

~mungkas seah jero dada, musabab salira kiwari robih cara nembongkeun cinta nu aya.

CUMBUAN MALAM


Ujung malam garang bertolak pinggang
Setelah mengauli lonte dan priyayi
Terdengar rintih muram tanpa harap menunduk
Abaikan mentari yang siap tampakan kebringassanya
Dari derita berkepanjangan
Disaksikan pesan bejat di tengah lara
yang tak tampak seperti kampak perompak Kebinalan napsuku

Aku kehilangan fungsi hidup
Dasyatku menindih kesyahduan cinta si dekapan malam
Seakan aku berkuda melewati segala lembah dan bukit di segala gunung dunia
Aku terkapar karna lena dasyatnya cumbuan di penghujung malam

Selasa, 06 Januari 2015

KEMELUT RINDU

Ijinkan kuselami kemelut Rindu di kesedihanmu
Ijinkan aku berbagi dari keluh kesahmu
Memamah setiap nafas yang kau hembuskan
dan desah....
Agar cinta kita bersumerah

Melihatku menatap memanah dahaga di kedalaman jiwamu
ku hembuskan deras dengan busur sayangku,
Menerobos ke kedalaman jiwa perlambang keagungan Cinta
Memasuki ruang rasa dengan cahaya kasih murni

Sedihku bergelut dirinduku
pula dengan kesedihan jiwaku

Rabu, 24 Desember 2014

KABALADAH PERMATA BEUREUM


Gusti Abdi

ieu diri disangkareupkeun kana hal anu dumasar kana sipat kamanusaan diri
asa mokaha titadina natapakan nu kiwari kajantenan
bumela kasasama sakapeung janten tanggelan papada
nu saenyana diri abdi masih can permana tingal sampurna
ja enya abdi manusa biasa ciptaan Salira
musabab jerona hate manusa anging Anjeun anu uninga

di lebah dieu
abdi pinanggih hal anu janten gundreng ngobrol sareng Anjeun di amparan sisi sagara manah
tumibana diri kana hal anu teu bisa dianggep enteng
nalika dumasar bumela ka papada anu ditindes
namung kiwari ieu nu karandapan kalakon nimbulkeun rasa salah anu mangmang
masih cangcaya kana kabenerrananna

Asih diri nu kacutat dina Carita Asmara, nyungkeban ngabeulit hal nu disanghareupan ayeuna
nyungkelit ngudag bagea rasa jeung bagea salaku abdi Gusti
ngabaladah ngudab bagea rasa jeung bagea permata beureum
nya Abdi tanggellanana
diri nu nyepeng pancen dina Ugana


Tentrem ayem nu di pirig hiliwirna angin nebihan

Rabu, 10 Desember 2014

Benteng asih sajati
nu moal aya dua didunya ieu
ayana dina kaendahan
Layeut kageugeut
Sora paguneman
dina teuteup aya surti endah kabagjaan
Seueur nu masih di simpen
Di diri nu migusti diri ka diri